Imielin - Reisverslag uit Warschau, Polen van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu Imielin - Reisverslag uit Warschau, Polen van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu

Imielin

Blijf op de hoogte en volg Willem

09 Oktober 2005 | Polen, Warschau

Lieve Vrienden en Familie.
Tja daar zit ik dan op de slaapkamer van Natalie, vriendin van Robert. De computer van Robert funktioneert niet zo goed en nu zijn we vanmiddag hier uitgenodigd om te eten, Gerrie staat naast me.
Hier volgt dan het dagboekje.
Donderdag 6 oktober. 7.50 kwamen aangescheurd in het Noorderplantsoen Gerrie en Wennie, wat hebben we hier naar uitgekeken, na Koffie gedronken te hebben zijn we via Amersfoort, Apeldoorn Enschede de grens gepasseerd. Onderweg een aantal keren een picknick pauze gehouden, ik zag in de auto liggen de koeltas van Gerrie en daar zaten ballen van Jooltje met dillesaus, ik dacht alleen voor mij, maar ook Gerrie , vrat er 6 op, Elly 5 en Wennie 3 ballen zodat er voor mij maar 2 balletjes over waren, wat een verrassing, erg lekker hoor Jooltje, je weet het toch, I love You.
Langs Berlijn, Cottbus en bij Trebiel over de grens.
Hier hebben we een overnachting gedaan. Harde bedden, alles was net nieuw.

Vrijdag 7 oktober 2005.
Om 9 uur zijn we vertrokken en kwamen in Imielin aan om 14.30 uur. We werden verwelkomd door de hele familie. Bernard ziet er beter uit. We slapen in 1 kamer staan hier twee slaapbanken, gaat prima, echter Wennie wil nog wel eens nodig naar het toilet na al die bier en wodka gaat het licht aan, je schrik je rot.
We hebben al onze kleding e.d weggebracht naar het kindertehuis in Mystowice. In dorp rondgewandeld. Reaal groot warenhuis bezichtigd en inkopen gedaan.
's Avonds had Teresa gekookt, aardappelpannekoeken met vlees erop, soep vooraf beetje zurige soep, nou ja dat maakt niet uit als ik af en toe naar m'n schoonzuster en naar Elly kijkt ben ik ook zuur.

Zaterdag 8 oktober 2005
Naar de markt samen met Bernard in Mystowice, alwaar men nog steeds jonge hondjes te koop aanbieden, erg aandoenlijk.
Wennie heb hier sokken gekocht, ik een kompas. Hierna naar Katowice gegaan, de antiek winkels waren dicht, jammer, ik had m'n dagje ook niet snik snik keine alte uhre. Hierna in Ledziny pizza gegeten bij restaunt Pinotre, daarna nog even een bezoekje gebracht bij Krystina.We zouden om 17.00 uur bij Teresa eten waren nog iets te vroeg en daarom stelde Bernard voor om nog bij andere buren een bezoekje te brengen. Overal waar we ook komen wordt je hartelijk ontvangen met taart,koffie en nog veel meer.
's Avonds bij Teresa en familie gegeten. We aten Klose erg lekker, dat zijn geperste aardappelen hier worden balletjes van gemaakt, rollade erbij rode kool, bloemkoop en specibonen, de groente waren allen koud toch erg smakelijk, Smatneko. Voetballen gekeken Nederland Tjechie, Hoera 2-0.
Monika speelt Saxofoon, ik dus ook even, nou dat ging wel een pracht cncert gegeven.
Na veel gesnoept en gegeten te hebben weer naar Bernard en Tadeus huis gegaan alwaar Wennie weer de nodige wodkaatjes heeft verobert.

Zondag 9 oktober 2005.
Na ontbijt naar Auswitz en Birkenau, voor mij was dit de 6 keer, Elly is hier 4 keer geweest voor Wennie en Gerrie de eerste keer, telkens ook voor mij heel erg indrukwekkend en telkens denk ik daar, we hebben er nog steeds niets of weinig van geleerd.
En nu zitten we dan bij de ouders van Natalie, vriendin van Robert. Overheerlijk gegeten heel uitgebreidt, ik begon weer over een alte uhr en de oude Opa die beneden woont heeft er 1 hangen, ik wilde deze klok wel maken, maar hij gaf hem aan mij als kadootje, o wat ben ik hier blij mee, wat een mooie klok, en de dag kan niet meer stuk.
Het is hier ontzettend mooi weer, 25 graden veel zon we zitten nu buiten in de tuin.
Tot zover het dagboekje, morgen naar Krakow en in de avond naar Zakopane, wellicht vinden we daar een internetcafe.
Allemaal de hartelijke groeten, we hebben jullie stukjes gelezen telkens erg leuk.
Groeten van Wennie en Gerrie, Elly en Willem.
N.b Gerrie pluisje zit er door heen te kwekken dat de telefoon niet goed funktioneert, dus berichtjes hoeven jullie niet te versturen.
Groeten
Willem.

• 09 Oktober 2005 - 15:51

Nico, Marrie, Carola En GOD:

Hoi allemaal,
    Hier een berichtje van noorderplantsoen 19. We hebben net lekker lang met God gewandeld en zijn bal is stuk en nu hebben we geen bal meer voor hem. Maar dan is er altijd nog de kip en het touwtje. Er is een nieuwe wereldburgster in de noorderplantsoen nr 30 is naast Hans en Marian. Bij Alice Wagersveld is een dochter geboren vrijdag 7 oktober. Wij gaan hier nu lekker eten. Groetjes van ons allemaal

• 09 Oktober 2005 - 16:46

Anoeska:

Hallo allemaal!

Leuk om te horen dat jullie het gezellig hebben daar.
    Nog een fijne tijd daar.
    Scheelt dat de telefoon het niet goed doet daar, hebben wij ook een beetje rust!
    Grapje!

Veel plezier nog!
    Groetjes Annie/Loesje/Anoeska

• 09 Oktober 2005 - 17:12

Monique:

nou zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin. ma zijn de kloten nog
    steeds niet te vreten? doe iedereen daar de groeten van mij ok. liefs dikke kus monique

• 09 Oktober 2005 - 18:39

Hilda:

Hallo familie.
    Hoe gaat die daar.
    Jullie eten wel lekker zo te zien.
    Die foto's zien er leuk uit.
    Vooral die van jullie in de auto.
    Echt pret met elkaar.
    nou, nog veel plezier, en de groeten aan iedereen!!!!!!!!!!

van EEP>

• 09 Oktober 2005 - 19:36

Dick En Trudy:

Hallo allemaal,jullie hebben het weer aardig voor elkaar. Overal maar uit eten gevraagd worden. Waar kom je dat in NL tegen. Willem hoor je weer net zolang roepen tot ie weer einer Alte Uhr heeft. Zelfs oude baasjes trochelt hij hun wekker af.
    Willem beheers je!! Deze man moet ook weer vroeg op!

We wensen jullie nog een leuke tijd.

• 09 Oktober 2005 - 19:39

Bieg En Nettie:

Nou,nou wat een verhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal
    Moest wel lachen om de ballen van Jo, hoe is het mogelijk dat je er maar 2 op hebt!!?? Jullie vermaken je weer prima, nog veel plezier en in Krakow vinden jullie zeker een internetcafe. Dikke kus Bieg en Nettie

• 10 Oktober 2005 - 10:11

Neeltje:

Nou dat is me allemaal weer wat met jullie.
    Leuke dingen, lekker eten.
    gaat helemaal goed komen.
    hier is het ook heeerlijk weer gelukkig.
    Veel plezier verder.

• 12 Oktober 2005 - 08:04

Dien En Sander:

Dag polen gangers.
    zo te lezen hebben jullie het weer prima naar jullie zin.
    Hier gaat alles prima, de ketel hanht, en het is nu even lekker rustig zonder martin, noe mmer nieuws is er niet, ik ben aan het wachten totdat bieg en nettie nou eens moeder worden,maar er gebeurt nog niks.
    Nou allemaal nog even veel plezier daar!!!

liefs Dien en Sander

• 12 Oktober 2005 - 14:04

Fred En Jo:

Hallo vakantiegangers,

Zo te lezen hebben jullie het daar naar jullie zin. Eénmaal terug in Nederland zal het flink sporten worden!!!
    Ik begrijp dat de ballen lekker waren. Willem ik verwacht nu wel wat van jou hoor!!!!
    Ik kijk er al naar uit.
    Veel plezier daar, een dikke kus van de kids en vergeet me niet.

Doei Jo

• 12 Oktober 2005 - 16:44

Ingrid:

hallo daar.
    Ik verwacht weleens een nieuw bericht.Juliie maken toch wel genoeg mee daar,of zijn jullie allemaal dronken en kunnen jullie geen berichten meer typen.Met hangbuik Berta gaat alles goed.Hij eet zelfs bij Irma d'r poes mee.Ligt er in de Zakopane al sneeuw of is het daar ook nog warm.Nog veel plezier en tot het volgende bericht.Daaaaag mevr.Pluisje,men.drankorgel,mevr.Kerstbal en men.Klokkeluider.Gr.v.iedereen.