SELEMAT SIANG 6 - Reisverslag uit Benoa, Indonesië van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu SELEMAT SIANG 6 - Reisverslag uit Benoa, Indonesië van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu

SELEMAT SIANG 6

Blijf op de hoogte en volg Willem

01 Augustus 2005 | Indonesië, Benoa

Hallo hier zijn we dan weer, het is nu maandagavond precies 19.28 uur, 6 uur later dan in Nederland, hierna gaan we eten.
Netty en Biegie leuk dat jullie gererageerd hebben, je kan je gewoon weer aanmelden op de site, dan volgen de berichtjes automatisch. Fijn dat het gips er van Bea af is, leuk van Sonja om onze stukjes uit te printen, een houtsnijwerk aan de muur is hier niet. Ook ben ik al ruim tijd aan het roepen, en zoeken om een old clock, zijner niet.
Ja Beppie over een poosje gaan we weer lekker aan de slag.Nou hier volgt dan weer onze belevenissen, Elly heeft een dikke buld in haar mond en ik een afther.
Vrijdag 29 juli 2005.
We hebben 's morgens geinternet, het was bewolkt weer, Elly liet haar kapsel in de gloor zetten bij onze travestiete kapper, hij zei tegen mij: Hai. Toen we naar de kapper liepen werd er een boom geroeid, er zat een man met een bijl hoog te hakken, alles gaat hier met de hand, de rest van de dag op het strand gebleven.
Zaterdag 30 Juli 2005. Naar Lembok Iland.
Om iets over zevenen kwamen Roy en Joce bij ons om met ons vieren naar Sanur te gaan.
We hebben een reisje geboekt op een oude traditione boot, men kon ook zo'n trip maken op een luxe schip, maar we vonden dit leuker. We werden wederom opgehaald en op een stukje strand afgezet, ik had al betaald, de auto reed weg en daar stonden we dan. Wat bleek de chaufferu moest nog 5 chinesen ophalen. We moesten een gedeelte door de zee naar de oude vissersboot lopen.
De vaartijd naar het eiland was anderhalf uur, we werden overgezet op een glasboot en naar het eiland gebracht, hier aangekomen stond klaar koffie, thee, water en lekkere hapjes. Wederom in de glasboot naar een stuk koraalrif, Elly bleef in de glasboot en ik ging voor het eerst snorkelen, begin benauwd, maar als je het even door heb is het schitterend. Sander zei wel eens dat de wereld onder water prachtig is, maar ik vond het een wonder, ruim een uur heb ik tussen het koraal en honderden vissen gezwommen. De chinesen staan verticaal en bukken alleen hun hoofd, dat was een komisch gezicht en onder water moest ik hier om lachen gevolg was dat ik enig zeewater naar binnen kreeg.
Nogmaals dit was net zoiets als de film van Nemo.
Na een uur gesnorkeld te hebben terug in de glasboot naar strand, gegeten, rondritgemaakt op het eiland, bij zeewierkwekerijen bezichtigd, en in een onderaard huis.
Om 16.00 uur met de oude vissersboot retour naar Sanur, het was even mooi, maar toen brak de hel, vooral voor Elly, los. Golven zo hoog, dat ik Elly in de diepte zag. Ze vond het geweldig.
Bij de gids van dit reisje een trip naar de olifantensafarie geboekt.
In Hotel belde hij nog op hoe we het hebben gehad, toch leuk!
We zaten op balcon koffie te drinken, bleek boven ons een groot vleermuizennest te zitten, prachtig, Elly is niet meer op balcon geweest, ha, ha.
's Avonds in restaurant NELAYAN lekker gegeten, ze kennen ons al overal, kregen jet voorafje gratis, hier flink gegoocheld.
Zondag 31 juli 2005.
We zijn wederom naar Kuta gegaan op uitnodiging van Roy en Joce, hier een gigantisch winkelcenrum bekeken, gewinkeld en in Mata Harie, ik zeg: Natte haring gewinkeld.
De trip voor de olifanten geanuleerd, want ik bedacht, dat het beter was om twee dagen een particuliere chaufferu en auto te nemen, dit hebben geregeld voor a.s dinsdag en woensdag, kost 450.000 roepies, reken jullie maar uit hoe duur dat is.
Maandag 1 augustus.
Excursie dag met Fox, 7 uur uit bed, thuiskomst 17.30 uur, we hebben de vulkaan tour gedaan. Eerst een Barong dans gezien, vervolgens is Mas houtsnijwerkfabriek, ontzettend duur!!!
In Batur en meer alwaar de vulkaanberg staat in een restaurant gegeten. Bij Tampaksring Tempel, heilige water geweest hier wordt je 5 jaar jonger.

Zo dat was het wel weer zo'n beetje, nog even over de foto's erbij plaatsen, ik wil dit wel, maar ik heb de camera van Neeltje geleend en daar zit geen snoertje bij, dus de foto's en film krijgen jullie allen nog te zien.
Leuk om ook een berichtje te lezen van Jannie en Arie.
Kreta gangers ik moet even nog aan Fred schrijven dat we Joye niet kunen opzoeken, ruim twee enhalf uur rijden van hier, sorry.

Nou dat was het, waar blijft de rest van de mails?
Bea doe Truus en Wout de groeten!!!
Allemaal tot ziens, voor ons gaat de tijd erg snel voorbij.

SAMPAI BERTEMU LAGI.

Elly en Willem
Willigenburg
Beoa 1 augustus 2005.

• 01 Augustus 2005 - 13:59

Monique:

hoi hoi,
    lachen joh wat jullie daar allemaal meemaken, ik had die kop van ma wel eens willen zien met die vleermuizen haha.
    en op die boot, ik lig helemaal in een scheur hier.
    wel leuk dat jullie het zo naar je zin hebben daar.
    en geniet nog even van het mooie weer, dat doe ik hier ook ( ben al 3 keer als een verzopen kat binnengekomen) nou wel blijven schrijven he! doei doei liefs dikke kus monique

• 01 Augustus 2005 - 14:47

Dien En Sander:

Dag Pappie en Mammie.
    hier weer even nieuws van ons. Nog twee daagjes werken en ik heb dan ook vakantie, Sander gaat vanavond zijn koffer inpakken want hij moet tot donderdag werken, en ik pak hem donderdag wel in. Voor een volgende vakantie is het toch wel leuk om er een paar dagen tussen te laten, want ik ben erg benieuwd naar de film en alle verhalen, ik ben wel erg blij dat jullie het zo naar je zin hebben, en net zoveel genieten als dat wij toen hebben gedaan, ja over één week zijn jullie weer thuis en zitten wij te hobbelen in een bus in mexico. We leggen de reispapieren bij jullie op tafel, als er dan wat is kunnen jullie ons bellen, andersom gaat dat wat moeilijk omdat we onderweg zijn, maar je moet dan gewoon naar het hotel bellen waar we die nacht overnachten, en dan kunnen wij jullie terug bellen. als we een internet cafe tegen komen mailen we wel even.
    Nou dit was het weer voor even, woensdag ga ik nog even lekker onder de zonnebank bij jullie{want de zon hebben we al geen weken meer gezien} en dan is het alweer snel vrijdag en hebben we eindelijk vakantie
    Nou Pa en Ma mis jullie al wel hoor, zie jullie pas weer 26 augustus.
    Geniet nog even van dat mooie eiland.

liefs van Dien.

• 01 Augustus 2005 - 16:43

Neeltje:

Ga je echt olifant rijden??
    Wat een belvenis, ik ben benieuwd. Dat moet echt op film hoor.
    Ik ben zaterdag ingeschreven voor een studiereis Z. Afrika.
    Lijkt me ook gaaf. Dan ga ik niet naar Thailand. Jammer voor jouw Willem!!
    Nou ik lees het verder wel weer, hier beleven we niet van die spektaculaire dingen.
    Tot mails

• 02 Augustus 2005 - 15:24

Arie En Janny:

Willum je maakt ons wel Je maakt ons wel jaloers met je mooie reis hoor! geniet er maar van !want het regent hier erg veel en weiig zon.verder alles prima groetjes Arie en janny.

• 02 Augustus 2005 - 19:40

Dick En Trudy:

Hallo Elly en Willem,

Weer met veel plezier jullie dagboek gelezen. Jullie hebben ook heel wat vrienden gemaakt lezen we: travestieten, vleermuizen. Willem dat krijg je van al dat gegoochel!!! Neem nu eerst eens les bij Fred Kaps!! Of drink wat meer van dat heilige water.
    Hier gaat alles goed en wij maken ons op voor de ontvangst van het vee van Sander en Dayenne.
    Vrijdag brengen we ze naar Schiphol. Beide jongens zijn dan op vakantie. Robin en Inge zijn nu op huwelijkssafari in Kenia!!!!!!!!

Groeten en nog heel veel plezier.