Negombo - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu Negombo - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu

Negombo

Blijf op de hoogte en volg Willem

21 Juli 2006 | Sri Lanka, Colombo

Hallo Allemaal, Ja hier dan het eerste berichtje uit India, Sri Lanka. We internetten in een armzalig hutje. Het weer is bewolkt en vochtig.
19 en 20 juli 2006.
Omstreeks 11 uur kwam Wijnand ons opohalen om ons naar schiphol te brengen. Ons vliegtuig had een technische storing zodat we een vertraging opliepen van bijna 3 uur. Martinair , hier zijn we komen aanvliegen, een prima verzorging van eten, drinken etcetera.
Langs de douana en immigratiedienst wachten op de koffers, en dan ga je vanuit de vertrekhal van het vliegveld en kom je direct in een gaos, het lijkt wel een film.
Honderden bordjes met namen, zo ook onze naam en we werden vervoerd naar ons Hotel; Sunset Beach, alvorens we instapten kregen we een mooie bloemenslinger omgehangen.
Hotel kamer is prima, mooi uitzicht op zee, echter geen koelkast en t.v, de boerenkaas smelt dus eigenlijk uit zijn vacuum.'s middags met Sebastiaan in zijn tuk tuk een rondrit van ruim 2 uur gemaakt, bij een kruidentuin een rondleiding gehad. we hebben 500 roepies betaald voor de rit.
's Avonds zijn we , op aandringen van Dayenne, wezen eten bij AMEHOELA, gezellige jongen eten was prima, ik had 3 dikke garnalen en Elly kip curry.
We zijn vroeg naar bed gegaan, want de nacht ervoor hebben we niet geslapen.

Vrijdag 21 juli.
Berwolkt 30 graden en een wilde zee.
Opgestaan om 8.340 uur, vannacht hoorde ik de bel, gek is dat je staat op en denk: waar ben ik?
Om 10.30 uur stond Sebastiaan met zijn tuktuk weer klaar, we hebben een rit van totaal 100 kilometer gemaakt en wewl naar; Chilaw. Onderweg van alles gezien; Koeien op straat, route langs de zee alwaar vele gezinnen in hutjes wonen.
Onderweg gedronken, kost echt niks.
In dit dorp hebben we een Hindoestaanse tempel bezichtigd genaamd; MUNNESWARUM-KOVIL.
Elly en ik moesten onze schoenen buiten uitdoen hier zaten tal van bedelaars ik vraag me nu af, als ik bedelaar was, wist ik het wel, deed deze huspupies aan en holde snel weg. Toen we uit de tempele kwamen stonden ze er nog. De tempel zelf was boeda achtig, en een paar mensen waren in trance.
Terug naar Negombo hebben we een theezeefje gekocht, want we zijn onze koffie filter vergeten en hier verkoppen ze geen koffiefilkters vandaar dit zeefje (jonge jonge wat een verhaal in deze hitte)!
Ondermeg met Sebastiaan Srilankees gegeten, wat is dat heet, de kip liep vanzelf weg van het bord ook hij had het heet.
Sebastiaan is getrouwd heeft 3 kinderen bij zijn huisgeweest, nou je wilt niet weten hoe dat eruit ziet, een schuurtje met niets bijzonders.
De accu vasn de tuktuk bleek kapot te zijn, Elly en ik hebben hem geld gegeven kan hij een nieuwe kopen.
Morgen gaan we op advies van Sander een safarieboot trip maken.
Tot zover, alles gaat goed, het is een heel ander land dan Bali, we moeten nog erg wennen, maar vermaken ons prima.
We gaan nu ergens ete

• 21 Juli 2006 - 15:18

Bieg Nettie &Sil:

Hallo Heit en El-Al,
    WAWAWAWAWAWAt een lang verhaal.
    Wij lopen hier een zonnesteek op......
    De thermostaat geeft hier 33 graden aan.
    Morgen gaan we met Dien en Bachelorus een dag uit.
    Ik schrijf nog niet waarheen.Maar ze moeten de schaatsen meenemen.
    Nog heel veel plezier daar in Thailand.
    Groeten van ons drieen.

• 21 Juli 2006 - 16:20

Dien En Sander:

Het is inderdaad anders dan op Bali, maar wel erg indrukwekkend, leuk dat jullie bij amehoela zijn gaan eten, {vond je het eten lekker ma !!! of ben je al aan de dunne van dat hete eten}
    Nou hier gaat het prima, erg heet, en morgen gaan we dus schaatsen met Sil, want dat kan hij al heel goed, heb ik woensag ook met hem gedaan. bieg en nettie gaan ook mee hoor.
    nou we horen wel hoe het verder met jullie gaat, laat gewoon alles op je afkomen, en geniet ervan

liefs Dien en Sander

• 21 Juli 2006 - 17:58

Wijnand En Trees:

hoi familie geniet maar lekker van jullie vakantie Ellie zijn de chocolaatjes al gesmolten Willem lekker soppen plezier doei

• 21 Juli 2006 - 18:59

Monique:

hallo,
    nou zo te lezen vermaken jullie je prima daar. hier is het erg warm 33 graden. nou ik wacht nu al op jullie volgende bericht. liefs en dikke kus monique

• 22 Juli 2006 - 08:30

Hilda, Hans En Roy:

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Ik hoop dat jullie nog een dot gaan meemaken en bekijken daar, we lezen het wel.
    Als jullie terug zijn in Nederland dan komen jullie hier maar een lekkere frikadel speciaal eten. (loopt het water al in jullie monden?)
    Heel veel plezier nog en de groetjes van ons.

• 22 Juli 2006 - 20:14

Carola, Marrie En Jullie Lievie:

Hallo Elly en Willem,
    Woensdagmiddag om 15.45 uur is er een meisje in de straat geboren. Een zusje voor Saphira, ze heet Jade.
    Vandaag zijn moeder en dochter thuis gekomen.
    dorus heeft erg last van de warmte, hij heeft nog niet met de bal gespeeld. Hij heeft 1 keer zijn bord niet leeggeten door de warmte.
    Ik heb al lekker veel auto gereden!!
    Het is 22.15 uur en we gaan nog ff buiten zitten een borrel drinken en met jullie lievie knuffelen.
    Groetjes van Marrie, Carola en Dorus

• 23 Juli 2006 - 11:04

Edwina Mev. Muts En De Kids:

Hello daar.Alles ok zo te lezen.De koffiefilter zag ik op de trap liggen.Ik dacht die konden ze niet meer meenemen want de koffer zal wel te zwaar zijn.Wat erg voor die mensen dat woeste wilma d'r schoenen moest uit trekken,al die mensen lagen zeker op apengapen.

Het is hier geweldig zonnig weer.In hoogeveen had het vresselijk geregent en geonweert toen we Jeffrey en Suzanne gingen ophalen.Ik dacht zo dat scheelt weer water geven.Maar helaas in Driebergen waren er maar een paar druppeltjes gevalen.O ja de vaas met bloemen kon ik niet vinden,toen heb ik jullie tuin maar leeg geplukt.Ik wilde toch bloemen op mijn tafel.Van de week ga ik nog een keertje bij Conny op visite.Ze gaat vrijdag de 28ste weer terug naar d'r eigen huis.Jammer maar helaas.Ik ga nu mijn prive-zwembad vullen en een paar baantjes trekken.
    Groetjes en tot schrijfs.

• 23 Juli 2006 - 20:36

Dick En Trudy:

Hoi Willem en Elly,

Jullie hebben het goed naar de zin zo te lezen. Het valt me nog mee dat ze een internetcafe hebben daar in de rimboe. Een paar uur vertraging moet kunnen op 3 maanden vakantie. Haal wat warmte daarheen dan kunnen wij weer lekker slapen en werken!!!! Geniet er maar goed van.

• 25 Juli 2006 - 10:06

Neel En Fam.:

Hallo El-Al en Willem
    Het klinkt weer prima wat jullie allemaal ondernemen!!Spannend.Wel afzien voor El d'r kaasie dat er geen koelkast op de kamer is.Zal ze wel slank terugkomen,Ghi ghi.
    Zakynthos was ook erg leuk, we hebben prachtig grote schildpadden gespot.Hele relaxte en gezellige week gehad.Is ook weer omgevlogen.Ga vanmiddag met Janna en Kees een parasolvoet in Reewijk kopen voor janna d'r verjaardag.Dit was boven op het nieuws uit Polsbroek.Groeten van ons allemaal.Prettige voortzetting.Tot schrijfs!