deel twee Negombo
Blijf op de hoogte en volg Willem
25 Juli 2006 | Sri Lanka, Colombo
Al jullie berichtjes gelezen, ja de kaas smelt het vacuum uit en koffie wordt gezet met een theezeefje, we vervolgen ons dagboek.
Na het internet hebben we vrijdag21/7 nog lekker uit wezen eten, een lekker vissoepje en een gril vleesgerecht, en Elly zat aan 3 dikke pannekoeken met fruit te snoepen.
Zaterdag 22 juli.
bewolkt weer, niet zo goed geslapen wat een hard bed, nadat we ontbeten hadden zagen we Sebastiaan alweer op ons staan te wachten. Om 9.15 uur met de tuktuk naar Colombo allerlei wegen gereden, het is nog een wonder dat we nog leven, zo'n tuk tuk haalt toch snel 70 km, en dat met 3 wielen en met z'n zessen tegelijk en naast elkaar door een bocht.
Vandaag de trip met de Safarie boot. Met twee jongens een mooie boottocht gemaakt gedurende 2 uur. Ja wat zagen we allemaal: Aalscholvers, Ooievaars, Leguanen, Ijsvogels, reigers en springende visjes zelfs 1 in de boot. Via het dutchcannel kwamen we bij een mooie lugune. Het was een prachtige belevenis.Terugweg een andere route heeft Sebastiaan genomen bij de haven, wat stinkt het daar, vismarkt, hebben we het Nederlands fort bezichtigd, nou er viel niet veel te zien alleen een poort waarop staat: 1678, hierachter stonden allerlei mensen ze waren aan het wachten om op bezoek te gaan in de gevangenis alhier zitten dieven, moordenaars etc. 20 personen in 1 ruimte af en toe werd er wat eten binnen gebracht. Terug in Hotel even lekkeer op het ligbed en jawel daar komen die strandverkopers weer aan en jawel met een oud zakhorloge. Voor Sil een leuk shirt gekocht.
De zee is woest men kan hier niet in zwemmen
Wel heb ik nog een overhemd laten maken bij een kleermaker, 800 roepies is ongeveer5 euro.
Zondag 23 juli.
Na onbijt met tuk tuk geld gewisseld in Negombo, om 11.30 terug in Hotel lekker bij strand en zwembad gebleven, mooi weer.
's Avonds met Sabastiaan familie naar een strand geweest alwaar de plaatselijke bevolking bijeen komt, duizenden mensen!!!
Met de familie pizza gegeten, je wil niet weten hoe blij die kinderen waren, groot feest voor hun.
Maandag 24 juli.
6 uur ging de wekker, ik ben il.
Door de zon en de hete curry.
Om 7 uur excursie met busje chauffeur heet Frederick en de bijrijder Thassi.
We kwamen in Pinnawula aan alwaar er 77 olifanten zijn beter bekent als een weeshuis voor de olifanten. Ik heb nog voor 3 seconden een olifantje de fles gegeven, jawel je moet wel overal een fooitje geven. Het park is wild rommelig. We gingen naar een restaurant uitkijk op een stromende rivier beek hier kwamen alle olifanten een heerlijk bad nemen, wat een mooi gezicht, we genieten volop en mijn poeperij is ook al een beetje over.
Onderweg genoten we van een mooie omgeving een annenas plantage, kokosbomen, palmen, je ziet niet anders. We stopten bij een kruidentuin, maar dat hadden we al gezien, dus na 5 minuten zei ik, kom op we gaan verder.
Ook 5 stekenvarkens lagen langs de kant van de weg, met een vrouwtje erbij, ik moest zitten kreeg een kleed op schoot en hierop het stekelvarken, auw. Goocheltruck gedaan met die doek.
Na een uur rijden theeplantage en fabriek bezichtigd hier werken 400 mensen de machinens zijn over de 100 jaar en de thee wordt over de hele wereld geexporteerd. Plaats van de thee heet; Pilimatalawa.
Wederom een uur rijden naar de stad Kandy, onderweg apen gezien, vleermuizen.. Wat een stad en wat een mensen. Eerst wat gegeten en toen naar de tempel van de tand. Hier ligt de hoektand van Boeda, sharong om mannen en vrouwen appart in een tenje om te worden gefoileerd, Elly mocht er niet in, omdat ze bij het eten een bie3rtje had gedronken, is maar goed dat ik niet met mijn schoonfamilie ben gegaan, dan mocht niemand erin. Dus Elly bleef buiten en ik ging opzoek naar de tand., veel politie dit nav de Tamilaanslagen.
Wat een bedelaars overal, door de hele stad, je wil niet weten heel veel oude mensen straten vol, verschrikkelijk!
En dan, ja dan op jacht naar de.....KLOK en jawel gevonden een bimbamklok made in Holland voor 150 euro, ik heb er al 3 van hangen, dus deze laten we maar in Srilanka.
Het wordt laat en later, terugreis naar huis nog gestopt bij een beeldhouwerij.
Om 22.15 uur waren we weer bij ons Hotel, de jongens vonden ons natuurlijk geweldig, ja Elly ook altijd met haar trucks en moppen.
Totaal aantal km; 297. Kopje koffie op de kamer gedronken en hup Gutte Nacht.
Dinsdag 25 juli.
8 uur uit bed, Elly iets later lekker geslapen.
Ja hoor hij staat er weer Sebastiaan, met hem zijn we naar Wilagedera-onawilla gereden. Hier heeft een Meneer Herman Steur een heel dorp gesticht voor oude mensen die op straat zwerfven, 257 mensen wonen daar, alles is er huisjes, ziekenhuis, tandarts, dokter, nonnen zusters, koks, tuinmannen etc.. we kregen een rondleiding van een van de bewoners een man van 72 jaar sprak engeld zijn naam is: Joyasua.
Het heeft op onsd een diepe indruk gemaakt en als je daar loop dan schaam je eigenlijk.
We hebben van Mw.van Berckel een donatie gekregen en dit hebben we hier achter gelaten.
Twee boekjes nog gekocht, dus jullie kunnen dat inzien.
Met tuk tuk naar Negombo en jawel de kapper, scheren knippen en massage en mijn wenkbrauwers zijn geepileerd kosat 200 roepies ( 1,50) een ander prijs dan bij ons, ook Elly is nog even bij geknipt.
Na dit gegeten pannekoeken met Sebastiaan in restaurant neven bij Hotel gezeten, was winderig.
Vanavond gegeten in Hotel, als toetje had ik aardbeienmouse, bleek achteraf niet goed te zijn, nou ja even afwachten, voel ik al een foute darm?
Nou Lieve mensen wederom een lang verhaal, wellicht vinden jullie het wel leuk.
O ja Tante Trees ze eten hier allemaal zonder bestek.
Marrie en Carola geef Dorus maar een klap op zijn kont, want hier zijn allemaal magere zwerfhonden.
Een dikke kus aan Sil, mis hij ons al, en hebben jullie de auto vol terug gezet?
Monique een knappe ober is hier en die zoekt een dutch girl, dus laat je eens zien in Sri Lanka.
Groeten van Elly en Willem
25 Juli 2006 - 17:31
Hans Hilda En Roy:
Wat een indrukken allemaal zeg, dan besef je weer hoe rijk je bent.
Maar jullie zien ook mooie dingen, al die beesten en zo.
Wat een apart land dat je geeneens een biertje mag om ergens in te komen, ik ga daar niet heen hoor.
Heb je al eelt op je vingers van al dat getyp???
Daar ben je wel fff zoet mee.
De groeten uit Polsbroek en tot schrijfs. -
25 Juli 2006 - 21:20
Monique:
hoi pappie en mammie nou zo te lezen is het daar echt wel leuk en ook wel indrukwekkend. hier is het nog steeds ontzetten heet morgen word het een record van 36 graden. wat die ober betreft mogen jullie hem ook wel mee naar nederland nemen hoor!!! nou ik wacht op jullie volgende bericht want vind het leuk om te lezen wat jullie allemaal doen. doei doei liefs en dikke kus monique -
26 Juli 2006 - 09:42
Dien En Sander:
Jullie hebben al veel gezien zeg, leuk hoor!!!
Toen wij er waren waren er niet zoveelbedelaars, dus ik zou toch jullie schoenen aanhouden.
Hier is alles prima, vandaag is het ontzettend warm en heb ik Sil, vanochtend is hij lekker in het badje geweest, en daarna moest hij even slapen en dat doet hij nog steeds (is ook niet gezellig)het gelukkie.
nou we zijn erg beniewd wat jullie allemaal nog gaan doen, we lezen het wel.
heel veel plezier nog.
veel liefs van Dien en Sander -
26 Juli 2006 - 14:15
Bieg Nettie En Sil:
Gloeiende Gloeiende wat drinkt die auto een benzine van je!!!Meer dan eenn halve tank volgegooid en maximaal 350 km gereden.
Dus......weer leeg teruggezet. Wij rijden toch iets voordeliger.
Dus Pa,koop maar gewoon een ander,kan jou het schelen.
Ja ja ja weer zo'n llllaaaaaaaaannnnnnngggg verhaallus.
Zit ik hier dan te lezen met 33 graden celsius.
De hittegolf houd hier maar aan.
Zoeken ze daar nog verpleegsters?????????...................................................Nou laat ze dan maar fijn verderzoeken.
Veel te warm daar.
Fij dat jullie het zo naar je zin hebben in Tahiti.
Sil heeft het ook enorm warm,maar we hebben het bad voor hem op staan.
Zondag was het erg gezellig,ons daagie uit.
Heb je nog geen kiespijn.......
ACH ACH ACH.
Nou veel plezierus daarus en we waaaaaaccccchhhhten op het volgende bericht.
Dikke kus van Bieg Nettie en Sil -
26 Juli 2006 - 19:13
Janny:
Het is geweldig wat jullie allemaal zien,het lijkt me indrukwekkend en je maakt ons wel wat jaloers hoor!maar als we naar de bewoners daar kijken.hebben we daar geen reden voor, goed om eens te horen en te zien. wij wensen jullie nog veel fijne dagen toe hoor!Geniet er van! groetjes van Arie en Janny -
26 Juli 2006 - 19:21
Trees:
hallo lullo en ellie volgend jaar naar Soerabaja dan kan je zien waar ik geboren ben veel plezier doeeeeeeei