Bentota
Blijf op de hoogte en volg Willem
29 Juli 2006 | Sri Lanka, Colombo
We vervolgen ons dagboekje.
Maandag 26 juli.
Na een entbijtje te hebben veroverd zijn we bij het zwembad/strand gaan zitten en jawel hoor daar waren ze weer de strandverkopers, 1 had een grote mand en een gigantische grote cobra slag en de andere een aapje, tjonge wat zielig zo'n aapje aan een touwtje.
Om 13.00 uur met Sebastiaan en zijn tuktuk naar de grot tempel, hier komen niet veel toeristen, omdat je er alleen kan komen met brom/fiets of tuk tuk. De naaqm is ALUTHAPOLA (Pasela Tempel), ong. 40 minuten van ons Hotel. Een grote liggende Boeda in een gigantische grot meer dan 2000 jaar oud, op de rotspartij een mooi uitzicht over de kokos en palmbomen, Onderweg terug naar Hotel moest Sesatiaan eten, nou we kwamen in een restaurantje er stonden 3 tafels waarop wel miljoenen vliegen zaten, wij hebben er alleen wat gedronken.
17.00 Uur hadden we de trip met Fox, onze reisorganisatie,een schitterende boottrip en aansluitend een barbeque, wat was dit bijzonder 3 muzikanten op een eilandje, lekker gegeten, ja ook Elly vond het lekker. Nadat het Srilankese volkslied en het Wilhelmus gespeeld was gingen we huiswaarts.
Onze chauffeur, ja we hebben een prive chauffeur hij heet Neil. In ons dorp cafeetje gedronken kwam Frederick de driver van enige dagen terug. We hebben een hele mooie avond gehad.
Donderdag 27 juli.
Na ontbijt zijn we met Neil vertrokken , koffers in de auto en hebben een rondtoer in Collombo gemaakt, wat een verkeer,een prachtig park bezichtigd en een vrijheidsgebouw en nog veel meer.De airco ging kapot, twee uur reparatie, we hebben het geweten dat hij weer in orde was, want uit de auto was mijn bril bevroren.Onderweg stopte Neil bij een Boeda tempel langs de kant van de weg, deed geld in een bus maakte een eerbiedige beweging en ging weer verder rijden. Bij een batikfabriekje geweest Elly een wikkelrok en ik een blouse.Onderweg naar Bentota je kan het eigenlijk niet omschrijven hoeveel schade er is van de tsonamie, vele mensen wonen nog in die blauwe tenten en wat een huizen zijn er verwoest, aan de andere kant wordt er volop nieuwe huizen, wegen gebouwd.
Aankomst in Bentota Hotel Serenbib 18.00 uur, een hele dag getourt (staat dit goed?)
Nou ja het Hotel is vol, we krijgen een noodkamer, jawel gerry er wordt weer van allerlei kamers gewisseld, lees verder.
Nadat we overheerlijk hebben gegeten in ons Hotel Serebib, een 4 sterren Hotel met een buffet, nou er staan wel 50 gerechten. We zaten te eten zeg ik tegen Elly, we zien hier geen enkele bekende, laten we nu naast mensen uit Driebergen zitten die wonen op de Uilenkamp, nog geen minuut later kwam er een vrouwtje en zei, ach ben jij het Elly, die hebben we ontmoet in Turkije, samen met Wen enGerry., wat is the world klein! Vandaag begonnen met de Malaria tabletten.
Vrijdag 28 juli.
Opgestaan om 7 uur, vandaag een lange excursie dag met Neil van Fox.
Na een overvloedig ontbijt in de auto met airco kwamewn we aan bij een opvangcentrum voor schildpadden, een grote bak vol met wel duizende schildpadden, deze worden weer uitgezet in zee ook waren er grote schildpadden en 2 albino's
Eeen riviersafarie gemaakt op de langune kwam er een bootje aan met een oudere man en gaf een klein aapje in onze armen, ja eigenlijk wil je het niet, maar dit baby aapje was zo lief en die oude man moet ook aan de kost komen. De riviertocht rondom 64 eilandjes, op 1 eilandje kregen we een demostratie, stelt niet veel voor, hoe ze touw maken van kokos e.d
We vervolgden onze weg, kwamen vele antiek winkels tegen, geen mooi klokken, maar het antiek is schreeuwend duur.Een maskermuseum en een steenmijn bezichtigd.
Na de lunch naar Galle gereden hier staat het dutch fort wel de Nederlanders van de Portugesen hebben veroverd in 1640. Op het fort staan wederom vele verkopers ook een groepjhe jongen ik zei he Bon Jovi, hij zei ten mij, Meneer ik kan hier vanaf duiken/springen ik ben op de tv gewweest, hij zei film maar, voordat ik er erg in had nam hij een sprong en ging de diepte in, toen hij boven kwam wachtte hij natuurlijk wel op een beloning.
Retour in Hotel 10.00 uur, we hebben nu een andere kamer nr; 38, schitterend uitzicht op zee een hele bijzondere kamer, alle koffers uitgepakt, we hebben afscheid genomen van Neil.
Wederom overheerlijk gegeten er stonden nu wel 60 gerechten, en als toetje chocoladse/slagroom/vruchten taart etc...
Zaterdag 29 juli
Prachtig weer, niet goed geslapen, we hadden onze kamer bij de receptie en om de minuut ging de telefoon, nou dat is echt niet om te slapen, dus naar de receptie, direct kregen we een andere kameer, koffers ingepakt, wij hebben heerlijk gezond in de tuin een mooie strandwandeling gemaakt en om 11 uur konden we in de andere kamer nr; 29, koffers uitgepakt.
Opeens werd alles zwart, een paar dikke druppels regen wij in de kamer, we warten nog niet boven of het zonnetje kwam weer. De vellen zitten op mijn schouders.
Om 16.00 uur gaan douchen en met een tuktuk driver naar de laundry, is gesloten, nu zit onze vuile was in de tuk tuk, morgen zal de tuktuk man de was weg brengen, je moet elkaar vertrouwen. Ik ben weer naar de kapper gegaan, nu ben ik helemaal kaal.
Tot zover het is nu 20.00 uur drie en halve uur later dan in Nederland we gaan straks eten.
We hebben een sms verstuurd naar Monique en Nettie hebben jullie die ontvangen.
En zit Ingrid in de tuin te werken, omdat we geen berichtje van haar hebben ontvangen.
Allemaal heel veel liefst van Elly en Willem.
N.b af en toe staan er enkele schrijffoutjes, dit komt omdat ik het niet kan nakijken wat ik schrijf.
Willem.
29 Juli 2006 - 19:20
Monique:
hoi pappie en mammie,
wat een belevenissen allemaal weer, maar zo te lezen hebben jullie het nog steeds naar je zin. hier loopt het zweet nog steeds langs je naad van de hitte. heb wel een smsje gehad dat jullie goed waren aangekomen maar verder heb ik geen smsje gehad. nou veel plezier nog en ik wacht weer op jullie volgende bericht. liefs en dikke kus monique -
30 Juli 2006 - 09:11
Beppie:
we vinden het weer leuk om te lezen wat jullie daar allemaal zien.
maar heb je nu ondertussen nog niet genoeg overhemden je blijft ze kopen.
groetjes van jan beppie en de kids. -
30 Juli 2006 - 12:23
Ingrid:
Zo te lezen komen jullie daar niet om van de honger.Met ons gaat het goed hoor.Fijn dat jullie op mijn berichtjes wachten,dan weet ik tenminste dat jullie mij missen.Ja met dit weer ben ik veel in jullie tuin aan het water geven.Kost veel vrije-tijd.Nu ook bij Irma de katten en de tuin verzorgen,ik hou geen tijd meer voor mijzelf over.In de hele straat alle nieuwtjes aanhoren en door vertellen.Druk druk druk.Buurvrouwkrant jullie berichten brengen en gelijk kijken of ze nog niet over verhit is geworden.
Gisteren met Suus een mobiel wezen zoeken.Wat een geslenter.Na ongeveer 10 winkels bezocht te hebben,is ze toch geslaagt.Verder hebben we een nieuwe wasmachine moeten kopen.Ik doe zolang de was bij jullie.Is ook wel zo goedkoop.Donderdag komen ze de nieuwe brengen.Alvast bedankt dat ik bij jullie mag wassen. Bertus leeft ook nog steeds.Jullie vragen alleen maar hoe het met Godje gaat.Nou Ellebel ik verwen je poesje wel hoor.Groeten en tot schrijfs.De Fam.Knots -
30 Juli 2006 - 16:16
Marrie, Carola En Dorus:
Hallo Elly en Willem,
Het is hier nog steeds 30 graden.Dorus heeft nog steeds niet met zijn bal mogen spelen. Hij eet wel goed en verder ligt hij vaak bij mij op schoot zoals altijd.
Ik moet nog 1 week werken bij Rehoboth, het is wel leuk maar te warm om te werken.
Nog een paar weekjes en dan begint de speelweek weer. We hebben er weer zin in.
Willem je mist je zendingsdag aankomende donderdag!! Pech voor jou volgend jaar beter.
Groetjes van Marrie, Carola en jullie allerliefste Dorus -
31 Juli 2006 - 09:40
Neeltje En Fam.:
maak je wel mooie foto's Willem van al die bijzonder belevenissen.Hier koelt het deze week gelukkig een beetje af, ik ben die hitte spuugzat.Gisteren heerlijk bij janna in de regen buiten in de Partytent verjaaardag gevierd. was erg gezelli.
maar goed dat ik zelf met de auto was anders was ik dronkert geworden denk ik.
Ik vond mezelf nu al weer ewwig leuk na 2 rozeetjes.
Veel plezier nog verder, doe El Al de groeten.(is ze al afgevallen??)
Groetjes van ons allemaal. -
31 Juli 2006 - 17:12
Trees:
hoi familie alles goed ? nog steeds aan de dunne geen last van heimwe naar de fauna laan nou wij ook niet geniet maar lekker van jullie vakantie Doooeeeeeeeei xxxxxxxxxxxxxxxx Trees Wijnand -
31 Juli 2006 - 18:20
Dien En Sander:
Wat is het weer een lang verhaal, maar wel erg leuk wat jullie allemaal al hebben gezien. hier gaat het allemaal prima, het is eindelijk gaan regenen en het is niet meer zo warm, we zijn benieuwd naar het volgende lange verhaal.
liefs van Dien en Sander