The wilgenpluis
Door: willem
Blijf op de hoogte en volg Willem
28 Juli 2007 | Tsjechische Republiek, Praag
Al jullie berichtjes gelezen, we zijn nešt gearriveerd in Kromeriz meer hierover later. In dit pension kunnen we dag en nacht internetten, geweldig toch.
Ja ik heb allerlei nieuws, de rest van de club staat nu niet in mijn nek te hijgen dus hier komt tie dan.
Wennie is gehandicapt of hij heeft jicht aan zijn voet of een verstuiking, hij loopt toch mank en een ieder ziet hem, nu ligt hij op zijn bed. Gerrie en Wennie hebben de benedenkamer erg mooi en groot, direct naast de deur, hoeft het jochie niet te veel trappen te lopen. Ik ga straks op zoek naar de Vitras voor een rolstoel, een rollator en zo,n electrische kar.
Je auto rijdt geweldig Neeltje hoor, alleen Elal loopt af en toe te zeuren dat ik te hard rij, ja je bent ook er zo mee vandoor.
Elly en ik hebben de bovenkamer, gigantische ramen er komt een licht binnen, het is maar goed dat hier een lidl zit, want ik moet zwart folie kopen om de ramen af te plakken, wij slapen namelijk altijd in het donker.
Sturen jullie mij ook eens een sms je mijn nummer is: 0649614533.
En Dayenne waarom horen we niets van jullie er is toch niets, je Moeder maakt zich ongerust.
Dus...snel wat laten weten.
Elke dag leren we een nieuwe regel van het mooie lied: Zuurkool met vette jus.
En dan nu het vervolg van ons dagboek.
26 juli 2007.
We hebben lekker geslapen, wel om 7 uur uit bed, een drukke dag, na ontbijt wat geweldig was, internet gedaan, zoals jullie hebben gelezen en daarna met bus, vlak voor pension, naar de tram en met de metro naar de oude stad. En dan sta je daar, waar moet ik naar toe, ik ben er al 2 keer eerder geweest, maar dat vergeet je snel. We kwamen bij de wereldberoemde klok ORLO, over de Karlsbrug naar met een paar honder treden naar boven geklommen naar de Praagse Burcht, wisselen van de wacht, Kathredraal bezichtigd, we wilden door het gouden straatje, maar daar moet je tegenwoordig entree betalen, om een paar souvenirs winkeltjes te bekijken voor 50 euro, dit hebben we niet gedaan.
Terug via de Karlsbrug naar de Joodse wijk, , het oude kerkhof en synagoge bezichtigd, ook hiervoor dik aan de prijs.
Om 18.00 uur kwamen we bij tour operator Martin Toer. Rondrit door de stad, op de boot diner muziek, een accordionist, het was een prachtige avond, dit hadden we al geboekt in Nederland.
Vanaf de boot lopend zoekend naar de metro, 2 engelse vrouwen 1 ervan waren de ogen gelift, ze deed de bril omhoog en ik dacht dat ikeen spook zag, wat een lelijk wijf.
Retour naar pension met metro, tram, en bus.
27 juli 2007.
Nog steeds in Praag, na ontbijt met bus, tram, metro naar het welbekende WENCESLASPLEIN. Hier huiusvest allerlei dure grote warenhuizen de pc hoofdstraat van Praag. Wennie en Gerrie gingen C en A in bah wat een minne winkel.
Ik schrijf niet alles op, maar telkens stoppen we om onze dorst te lessen.
Ik ben naar een kapster in Praag gegaan, Elly moest dan ook weer, met veel geknip werk, want ik wilde het niet te kort en het meisje wist het ook niet meer zo goed, knipte ze in mijn oor, BLOED BLOED BLOED, de transfussie dienst moest er aan te pas komen.
Het was prachtig weer, een beetje meer wind dan gisteren, maar tegen de 28 graden.
Retour naar pension, ,s avonds gegeten in rest. Kasta, nu nam Wennie een varkensknie, Gerrie een konijn en Elly de haas en wat ik heb gegeten laat ik jullie raden.
Terug in onze kamer heeft Pluisje mijn ritsje anders genaaid.
28 juli 2007.
Na het onbijt om 9,30 uur vertrokken vanuit Praag, 1 stop gemaakt en om 13.00 uur waren we in Pension Excellent Kromeriz.
Tot zover, morgen verder, ik sluit nu af en probeer hierna enkele foto,s te sturen, dus wellicht krijgen jullie schokkende beelden te zien ook van mijn oortje.
Hartelijke groeten van ons allemaal...
Willem de schrijver.
28 Juli 2007 - 13:25
Dennis, Natas & Sven:
Hallo daar,
Wat een leuke foto!
Heel veel plezier daar!
En (o)pa Wennie, heel veel beterschap!
Groeten van Dennis, Natasja en Sven. -
29 Juli 2007 - 09:52
Beppie:
hoi willem en elly.
we vinden het leuk om weer te lezen wat
jullie allemaal beleven.
maar willem ik had toch gezegd dat je
niet naar de kapper moest gaan nu zie je
wat er van komt.
Groetjes van jan,beppie en de kids.