River Kwai. - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu River Kwai. - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu

River Kwai.

Door: Willem Willigenburg.

Blijf op de hoogte en volg Willem

14 Juni 2009 | Thailand, Bangkok

Hallo Allemaal.
Dank jullie wel voor de reakties.
Vandaag schrijf ik alleen maar eventjes wat, want vanmorgen om 6 uur uit bed, hele dag in de bus gezeten en wat we vandaag allemaal hebben meegemaakt, lees je in dit stukje.

Monique, gaat thuis alles goed en met Jou?
Dayenne, Sander en jetje heel veel plezier in Spaje, smeer Jetje wel goed in en laat haar veel drinken ipv eten, veelste heet.
Bianca en Nettie en Sil veel plezier met de eend! (denk ik).

Vrijdag 12 juni.

Vroeg uit bed om, 5.30 uur we zijn naar de DRIJVENDE MARKT geweest, heel bijzonder, er worden in bootjes souveniers verkocht eten gemaakt etc... Met boot vervoerd, geweldig. De drijvende markt ligt 104 km ten zuidwesten van Bangkok, en bkende toeristische bstemming. Over allerlei waterwegen peddelen vooral vrouwen met boeren stro-hoejes om hun producten te verkopen.
Vervolgens naar het OORLOGSMUSEUM, de begraafplaats, de lunch veroberd op een drijvend vlot, we werden gesleept door een boot en dan drijvend de rivier, schitterend, ik kan het niet zo goed omschrijven, een sprookje.En dan naar de Bridge on the river kwai, naar een trein station met de bus gereden en een mooie trein reis gemaakt.
's Avonds kwamen we aan bij het JUNGLE RAFT HOTEL, midden in het 'oerwoud'ik had kamer 306 alles van riet en bamboe, geen electra, wel w.c en douche goede bedden.
Voor alle kamers ligt de rivier, nee eigenlijk wij liggen op de rivier.
Het was een mooie dag allerlei bijzienswaardigheden gezien.
's Avonds na het eten gezellig bijelkaar gezeten, bier, coctails e.d gedronken ik ging drijvend slapen.

Zaterdag 13 juni.
Om 7 uur werd er op de deur gebonkt van het huisje er is geen telefoon of licht wel een olielamp, lekker geslapen een kabbelende rivier, na ontbijt kayakken, we hebben er zin in. Veronique wilde met mij de boot in, we gingen als eerste, maar eindigde als laatste. Anderhalf uur peddelen, we waren op. We gingen van links naar rechts een stromende rivier, na dit fietsen op een mountain bike , prachtige tocht, bij olifanten geweest op een boerderij, door bossen en oerwoud, langs boerderijen. De gids van deze tocht een jongen zei tegen mij dat hij het allemaal erg voor mij vond, naam v.d gids Lam. Het was een zware fiets tocht vele haakte af, maar ik ging lekker en alle meiden zeiden steeds tegen mij; gaat het wel Willem, neem je wel water, hier heb je water, o ze zorgen goed voor mij hoor.
Na het fietsen kwamen we bij een Hotel, lekker zwemmen, ik had geen zwembroek meegenomen, vegeten, dan maar in de onderbroek, en dat met 14 vrouwen die zo nodig op de foto moesten met de vingers omhoog, ik noemde ze dan ook; de veertien vingerende vrouwen.
Lekker gegeten, terug met de boot naar ons Hotel, met een paar mensen dorpje ingelopen, ik zag 2 olifanten de berijder wenkte mij dat ik hem moest volgen, nou ja praten even tip gegevenen de olifanten gingen in de rivier baden, toch schitterend en dat bij je Hotel midden in het woud!
Voor het eten heb ik nog een olie massage gedaan van 1 uur.
Na eten optreden van kinderen dansjes.
Het was een mooie dag.

Mensen ik kan niet meer schrijven het duizeld me, van al dat wat we meegemaakt hebben, ik stop ermee, want een uurtje geleden kwamen we van de fietstaxi, dat schrijf ik de volgende keer wat ik vandaag heb meegemaakt.
Wat ik wel wil schrijven is, dat ik de rustigste persoon van de groep ben.

Dikke kus aan allemaal, ook aan Dorus, gaat het goed Marrie en Carola?

Doeiiiiiiiiiiiiii.

• 14 Juni 2009 - 17:18

Ingrid Buisman:

Hallo Willem.
    Wat doen jullie veel.Lijk me erg mooi daar. Je had toch wel een schone onderbroek aan hè toen je ging zwemmen.Niet met een remspoor van 1 meter of een gele pisvlek.Bah dat kan je die vrouwen niet aan doen.
    Hier gaat het prima.
    Groetjes de Buisjes

• 14 Juni 2009 - 19:40

Biegie :

Ha die pappppieeeee,

Nou,uitgerust zul je niet zijn van deze vakantie als je terugkomt!
    Maar wel gaaf wat je daar allemaal doet zeg.
    En Neeeee we hebben geen eend.
    Iedereen kijkt ons na als we langsrijden!
    Nettie heeft dien,sander en jetje vannacht weggebracht,we hebben nog geen bericht van ze,maar ja geen bericht is.....
    Ze zullen wel aan de zee liggen denk ik.
    Sil en Net zijn gisteren naar soesterberg geweest,daar was een feestdag ivm het sluiten van de vliegbasis. Het was erg leuk geweest. En ik moest werken ;(
    Nou pa,tot het volgende bericht he XXXXXXXXXX
    Bieg Net en Sil

• 14 Juni 2009 - 19:58

Monique:

hoi pa,
    nou je verveelt je in elk geval niet, ben wel erg blij dat het goed met je gaat en dat je het wel naar je zin hebt... t gaat thuis allemaal prima daar hoef je je niet druk om te maken, heb dorus vandaag nog gezien.. je moest de groeten en een poot van hem hebben... wat een knappe hond is het toch!!!
    nou ik wacht weer op het volgende bericht... morgen een zware tocht voor de boeg met de nieuwe auto van bieg en nettie...
    liefs en dikke kus monique

• 14 Juni 2009 - 20:48

Nettie :

Ha die(O)pa,
    Ik sluit me aan bij de woorden van bieg. Ik wil wel een hint geven van onze mooie nieuwe auto.

Het Begint met een T en het eindigd met een T.
    SIL VIND HEM OOK GEWELDIG!!!
    En wat hebben we gepoetst vandaag.
    Nog nooit zoveel gepoetst op een auto!
    Ik vertelde dat we naar een vliegtuigshow gingen tegen Sil en hij zei:

Oh gaan we dan met het vliegtuig naar opa vliegen?

Dikke kus Nettie

• 15 Juni 2009 - 07:20

Arie En Janny:

Hoy Willem,
    Het is fijn dat jullie zo veel zien!het lijkt me een byzonder land!
    geniet er zo veel mogelijk van!
    groetjes van Arie en Janny.

• 15 Juni 2009 - 09:40

Neeltje:

Nou, nou Willem je zal wel KAPOT zijn als je terug bent van vakantie. Kom dan maar gerust langs in Polsbroek om in de landelijke rust effe bij te komen ghi ghi.
    Je zal wel een avondvullend programma hebben om alles te vertellen. Tot gauw hoop ik. Liefs Neel en de rest van de fam.

• 15 Juni 2009 - 11:27

Eep:

Hallo Wim.
    Wat een belevenissen allemaal zeg.
    Je zal wel ogen tekort komen, als ik het zo lees.
    Neem voortaan maar standaard een zwembroek mee in je tas, dan loop je niet voor p...
    Fijn dat je je goed vermaakt met de groep, zeker als je zo verlegen ben als jou.
    Nog een fijne tijd daar en een dikke kus van mij.
    Eep en de boys.

• 15 Juni 2009 - 14:12

Angelique:

Hoi Willem,

Gaaf wat je allemaal meemaakt daar zeg...ben wel een heel klein beetje jaloers, maar kan meegenieten door de mooie foto's die je erop zet!!
    Trouwens, je had toch geen versleten onderbroek aan? Je moest toch nieuwe kopen daar, dus hoop dat je niet in je oudste stringetje het water in bent gegaan....hahahaha.

• 15 Juni 2009 - 18:24

Dien Sander En Jet:

Dag lieve pappie,
    Hier een bericht uit het warme maar mooie crancanaria, fijn om te lezen dat je het zo naar je zin heb, het is daar ook een sprookje. Hier gaat alles prima, Nettie heeft ons eergisteren weggebracht en jetje heeft de hele reis lekker geslapen. Een maal bij de bungalows kregen we een groter huisje dan we hadden geboekt, en aan het zwembad, ziet er super uit, jetje doet het ok goed, vanochtend een heel stuk over het strand gelpen en allemaal blote pielen gezien, wat vies zeg!!!een nudisten strand, Jetje maar sel i de slaapstand gezet zodat ze niks kon zien. smiddags weer terug en lekker gezwommen. nu gaan we even een happie eten.Nou pa we denken aan je en vergeet ... niet.
    Heel veel liefs van ons.

• 15 Juni 2009 - 20:09

Janna En Cees:

hoi willem.

Wat heb jij een leuke olifantenbroek.Ben er gewoon jaloers op.het is wel een heel druk programma hoor.Ben wel erg blij dat je het goed gaat met je.Vind het knap van en El zou apetrots op je zijn en zeggen Furt je maakt er wat van.Nog heel veel mooie dagen en geniet er van.Ben ook jaloers op al die mooie olifanten.Nou willem ik ga je groeten een dikke kus en heel veel plezier.Doei,en de groetjes van ons uit Cabauw.P S Prachtige foto's.