Nachttrein naar Bangkok. - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu Nachttrein naar Bangkok. - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Willem Willigenburg - WaarBenJij.nu

Nachttrein naar Bangkok.

Door: Willem Willigenburg.

Blijf op de hoogte en volg Willem

22 Juni 2009 | Thailand, Hua Hin

Hallo,
10 over 10 zit ik in het internet cafe wederom het dagboekje weer een beetje bij te werken.
Toen wij gisteren hier aan kwamen regende het heel hard, nu regent het ook, gezien op de tv dat het in Nederland mooi weer begint te worden.
Fijn Dayenne dat jullie je goed vermaken en Biegie veel plezier heeft met haar Rolls.
Ik vervolg weer met het dagboekje.

Zaterdag 20 juni.

We hebben uit kunnen slapen echter om 7 uur zat ik aan het ontbijt, toen heb ik geinternet, zie vorig berichtje.
Om 9 uur werden we opgehaald vandaag staat op het programma THAIS KOKEN!
Op de lokale markt uitleg gekregen van allerlei kruiden en specerijen, met mandjes vol naar de 'keuken'.
Met 2 personen gekookt, ik samen met lange kok Johan, een peer van een jongen! We hebben loempia's kip curry, chinese mie en gebakken banaan gemaakt, het was allemaal overheerlijk, stap voor stap is ons verteld en voorgedaan hoe je het moest maken. Ook deze activiteit had ik niet willen missen, niet iedereen ging mee.
Terug in Hotel eventjes gezwommen, maar ik werd zo lammie, dus naar de kamer, koffer ingepakt, dat wordt steeds moeilijker met al die soeveniertjes en om 17.00 uur naar het station.
Met de Prins en Gradie nog ergens wat gedronken en terug lopend bij starbuck een kopje koffie gedronken, andere mensen van mijn groep zaten hier binnen, ze wenkte mij.
Om 16.45 uur op het station en we vertrokken om 17.55 uur.
Een gigantische oude diesel trein.
Iedereen kreeg een nummer toebedeeld, en de eerste paar uurtjes zaten we, maar al snel werd het zit gedeelte omgetoverd tot een ligplaats, ik ging boven liggen, hillarisch en wat hebben we een feest!
Van Letitia heb ik nog een klein kadootje gekregen, ik was volgens haar een bijzonder mens.
Even een boedistische wijze spreuk;

If jou can not have waht you like
You must like what you have.
(Als je niet kan hebben wat je wil
moet je tevreden zijn met wat je hebt.).

Zondag 21 juni.
Uiteraard de hele nacht niet geslapen, ongeveer 700 km gereden, de trein reed 50 km, per uur en minder.
Om 8.30 uur uit de trein en daar stond de tourbus, koffers erin en in een hotel in Bangkok ontbeten.
Na ontbijt afscheid genomen van Letitia, Bowling gaat met ons mee,(onze Thaise gids).
Eindelijk om 13.15 uur de sleutel van ons Hotel Wannara kamer nr; 301, geen bad wel douche, een mooie kamer. Het regent pijpen stelen.
Met een groepje van 7 gegeten bij de Itiaan, daarna over het strand, paard kan je berijden en van alles en nog wat loopt daar, veel jongens als vrouw.
Bij een salon mijn voeten laten doen, heerlijk, ik schoof zo naar binnen, 150 bath.
Samen met Rik, een rustige jongen, over de markt allerlei eten op bij de stalletjes, je raakt aan de poeperij van het hotel eten, dus dit kan niet veel slechter zijn, we hebben samen heerlijk gegeten incl. drinken voor 60 cent.Wat een feest!
Shirtje en broek laten maken komt overmorgen.
Een boedha gekocht.
Om 21.15 uur zat ik heerlijk op mijn kamer, en na even gezapt te hebben op de tv, ben ik als een blok in slaap gevallen.

Ik ben toch wel heel erg blij dat ik deze reis heb gedaan, mijn leven staat weer een stukje verder op de rails.

Nu heb ik 3 dagen een strandvakantie, lekker relax.
Ik wacht jullie berichtjes af.

Groeten,

Willem.

• 22 Juni 2009 - 09:35

Neeltje:

Ha die Willem,
    Wat een avonturen beleef jij. Ik kijk er naar uit je terug te zien. Lekker dat je nog even kan relaxen op het strand, geniet ervan. Een hele goeie terugreis. Tot gauw. Een dikke kus, Groetjes van ons allemaal uit Polsbroek.

• 22 Juni 2009 - 11:27

Eep:

Hallo Wim.
    Wat heb je veel gezien en gedaan, een echt avontuur.
    Het schiet nu op voor je, maar alles op zijn tijd.
    Kun je al je aankopen wel mee terug nemen?
    Ik ben nieuwschierig naar de foto's.
    Een goede terugreis toegewenst en tot in Nederland.
    Dikke kus van ons.......

• 22 Juni 2009 - 12:34

BEA:

Hoi Willem,wat een avonturen maak jij toch mee,helemaal toppy man.
    maar toch ben ik wel blij als je weer terug bent ik mis je gepest en je gekheid,geniet nog èven en zien we elkaar gauw weer.groetjes van

ons allen doeiiiiii. xxx
    Zeist

• 22 Juni 2009 - 13:28

Ingrid:

Wat heb jij veel gezien en gedaan.Iedere keer weer fijn om te lezen dat het goed met je gaat.
    Nu nog een paar dagen relaxen,wat je volgens mij ook wel nodig hebt na zo'n drukke vakantie. en dan weer lekker naar je eigen huis.Ik mis je wel hoor,maar we zien elkaar weer gauw.
    Jeffrey heeft vandaag z'n herexamen voor Engels,hoop dat het toch nog goed mag komen en dat we 1 Juli te horen krijgen dat hij als nog geslaagt is.
    Verder gaat hier alles prima.
    Kus Ingrid en de rest van het gezin

• 22 Juni 2009 - 14:26

Marijke:

Hallo Willem,

Leuke verhalen.
    Geniet er nog maar van.
    Goeie terugreis en zal blij zijn je weer te zien.

Groetjes Marijke en de rest

• 22 Juni 2009 - 19:02

Wennie En Pluisje:

Hallo Sjeekspier

Wat een vakantie, gelukkig kan je nu een paar dagen bijkomen voordat je aan de terug reis begint. Naar de kapper geweest, voetjs gedaan, tanden gebleekt, zo wat zal jij er stralend uit zien. Gisteren is Monique hier geweest en heeft lekker kroten meegegeten. Was erg gezellig. Wij wensen je een goede terugreis. Wij zijn benieuwd naar al je verdere verhalen en foto's. Doe voorzichtig met die zware koffer, denk om je ruggie.

Dikke kus Wennie en Pluisje

• 22 Juni 2009 - 21:35

Inge:

Lieve Willem,
    Nog fijne dagen strand! Het is wel stil als we in de tuin zitten, zal leuk zijn jouw geouwehoer weer te horen. Alle plantjes in de tuin zijn gegroeid, dat zie je wanneer je terugkomt. Ik hoop dat je hier ook vaak in olifantenbroek zult rondlopen.

• 23 Juni 2009 - 00:06

Leny:

Hoi Willem

Jij bent echt aan vacantie toe na zo n reis.Wat heb je veel gezien en meegemaakt. Ik mis je wel hoor het is dinsdags erg stil. Ik hoop dat de terug reis ook voorspoedig mag verlopen en zie je dan weer op 30 juni.

heeeel veeel groetjes Leny.